BejelentésÜdvözöljük a Győri Vasútmodellező és Vasútbarát Klub honlapján!

 

Klubunk 1998-ban alakult, a győri Gyermekek Háza támogatásával. Indulásunktól fogva ifjusági klubként működünk. Tevékenységünk célja egyfelől a vasútmodellezés, mint hobbitevékenység minél részletesebb megismertetése a fiatalabb generációval, másrészt egyfajta politechnikai műveltség kialakítása és megszerettetése a 10-16 éves korosztályban, pótlandó a megfogyatkozott iskolai technikaórákat.

Természetesen a felnőtt korosztályt is szívesen látjuk - mára több felnőtt klubtag is felvételét kérte az állandó tagok közé - ha kedvet éreznek e hobbitevékenység szervezett formában történő gyakorlásához.

 

Más hasonló szervezetekkel részt veszünk a vasúti emlékhelyek gondozásában, és modellezési témáinkat is az eltűnő mellékvonalak formavilágából merítjük, így próbálván megőrizni a vasúttörténet szempontjából fontos értékeket.

 

Modulrendszerű terepasztalunk építését 2002-ben kezdtük meg, 2004-től veszünk részt az ország különböző pontjain rendezett modul rendszerű terepasztalokat bemutató kiállításokon. 2006-ban részt vettünk a veszprémi Baross Gábor klub szervezésében rendezett Eurotrack kiállításon, illetve a 2008 és 2009 augusztusában, a budapesti Északi Járműjavítóban rendezett nagyszabású nemzetközi kiállításon.

2012 és 2013-ban résztvevői voltunk a Budapesten, a Magyar Vasúttörténeti Parkban megrendezett TEMOFESZT rendezvénysorozatnak.


A 2009-es  és a 2010-es évben megrendeztük a Digitális Modultalálkozót Kunszigeten, ahol hagyományteremtő céllal összehívtuk a hazai és a szomszédos országok digitális vezérlésű asztallal rendelkező klubjait és magánszemélyeit. Ezen a rendezvényen -az eddigi kiállításoktól eltérően- a nézőközönség  szórakoztatása mellett egyenrangú célkitűzés, hogy a kezelőként résztvevők is magas minőségű játékélményben részesülhessenek.

 

2013 júliusában hagyományteremtő céllal megrendezésre került a Pannonia-treffen, amely már hivatalos nemzetközi FREMO találkozó, budapesti helyszínnel, amiből azóta minden évben megrendez az egyre népesebb baráti társaság. 2015-ben klubunk rendezte az éves összejövetelt,  továbbiakban is feltett szándékunk, hogy az évente megrendezett hazai találkozón minden alkalommal részt veszünk.

 

 

Ezeken a rendezvényeken csak egy, a FREMO szabványrendszer szerint üzemelő, több 100 m-es modulrendszer látható, egyetlen logisztikai rendszerré összefogva, menetrendszerű vonatközlekedéssel, valósághű áru- és személyforgalmi tevékenységgel.

 

Szűkebb pátriánkban, Győrött gondot fordítunk rá, hogy évente legalább egy alkalommal, helyben is láthasson minket a város és a környék lakosságának modellezés iránt érdeklődő közönsége. Évek óta rendszeresen láthatóak vagyunk a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező Klub által rendezett tavaszi győri kiállításokon.


Remélve, hogy felkeltettük az érdeklődésüket, kérjük tekintsék meg honlapunk további oldalait, illetve látogassanak el hozzánk klubnapokon

 

Üdvözlettel:

 

A Győri Vasútmodellező és Vasútbarát Klub tagsága

 

 

Az oldal tartalma utoljára 2016 január 25.én változott
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!